Revista d'Anàlisi Plural

Innovació oberta: buscar socis per afrontar nous reptes

0

Carlota Gómez. Directora de Comunicació de Bayer a Espanya i Portugal.Les empreses ja no poden cobrir per elles mateixes tots els àmbits de la innovació, per això, les cooperacions i aliances estratègiques s’han tornat imprescindibles perquè les companyies que inverteixen en investigació tinguin èxit.

Carlota Gómez. Directora de Comunicació de Bayer a Espanya i Portugal.


A BAYER ENS HEM ADONAT D’AQUESTA REALITAT i, per això, hem decidit apostar per la innovació oberta i la col·laboració amb altres empreses, institucions, centres de recerca i empreses emergents per tal d’aprofitar sinèrgies i buscar noves formes de millorar la vida de les persones.

Actualment comptem amb més de 850 associacions d’aquest tipus a les nostres àrees de salut i agricultura. Un d’aquests exemples d’innovació oberta és Grants4Apps®, un projecte que va néixer el 2013 com una iniciativa per donar suport a start-ups de l’àmbit de l’eHealth i l’mHealth que oferissin solucions de salut (aplicacions, dispositius mèdics, wearables, programari, maquinari, etc.) que creessin valor per a professionals de la salut i pacients.

L’any 2014 Grants4Apps® va evolucionar fins a esdevenir una acceleradora d’ start-ups amb la qual Bayer va finançar amb 50.000 euros cinc companyies seleccionades a través d’un procés de presentació de candidatures i els va oferir un espai de coworking durant 100 dies a la seu de la companyia a Berlín. Allà, van estar en contacte amb tota l’organització i van comptar amb el suport i l’assessorament en aspectes legals, assumptes regulatoris, comptabilitat, investigació de mercats i màrqueting, entre d’altres.

I és que amb aquest tipus de propostes no només s’ofereix una oportunitat de creixement a empreses emergents, tot donant suport a la creació d’ocupació i als joves emprenedors. La companyia també es beneficia tant de la capacitat innovadora d’aquestes empreses, com de la seva capacitat per contagiar a la resta de l’organització d’una nova forma de treballar molt més oberta.


Amb tot, perquè el model de cooperació i aliança estratègica en innovació tingui èxit, les col·laboracions s’han d’estructurar amb intel·ligència des del principi perquè cada soci pugui aportar-hi de forma òptima els seus coneixements i experiència específics per tal d’assolir l’objectiu comú amb més rapidesa i eficiència.

Enviar Comentari