Revista d'Anàlisi Plural

Biblioteca Empresarial: Entrevista a Alejandra Vidal

0
Alejandra Vidal.
Alejandra Vidal.

Explicació de conceptes i reflexió sobre els seus beneficis, però sobretot exercicis pràctics. Això és el que trobarà al darrer llibre de la professora de ioga Alejandra Vidal, enfocat a la pràctica d’aquesta activitat a l’oficina, al despatx o, fins i tot, a l’hotel després d’una jornada de negocis. Directius i altres professionals podran beneficiar-se, a través d’aquesta obra, d’un mètode mil·lenari idoni per afrontar l’estrès i les pressions del dia a dia.

 
 


Molts empresaris estan sotmesos a llargues jornades laborals, pressions i situacions d’estrès. Fins a quin punt pot ajudar-los el ioga a superar les dificultats?
El ioga et dóna les eines per superar situacions nervioses o d’estrès amb més eficàcia, i per gestionar millor les teves emocions. Així aconsegueixes un millor desenvolupament de les teves funcions laborals (i de tot tipus).

Quin és el millor moment del dia per practicar ioga, si tenim en compte els horaris de la majoria de treballadors a Espanya?
Segons la meva experiència, al migdia és un bon moment perquè la persona agafi forces per afrontar la resta del dia. Altres treballadors prefereixen practicar-lo a la tarda i marxar d’una manera més relaxada a casa. Jo, de tota manera, penso que el ioga es pot fer en petites estones d’entre cinc i 15 minuts durant tot el dia: fer exercicis respiratoris, prendre consciència del teu cos i de com et sents, i després continuar amb la feina.

“El sector financer i el tecnològic són els més oberts al ioga”

I quin creu que és el sector que més necessita una cura de ioga?
El financer, sobretot. I no ens oblidem de l’àmbit de les tecnologies; a Silicon Valley és una pràctica habitual des de fa uns 10 anys. Són dues àrees que estan més obertes al ioga, potser també perquè són més modernes. D’altra banda, qualsevol persona que tingui un càrrec de molta responsabilitat, independentment del sector, hauria de provar l’experiència.

Invertir en classes de ioga per a treballadors és realment rendible per a una empresa?
El ioga repercuteix positivament en la resolució dels conflictes, la comunicació interna o l’empatia entre companys. Tothom està content i esdevé, com a resultat, més productiu. Hi ha estudis que demostren que els treballadors que practiquen ioga presenten una continuïtat millor, menys absències laborals per malalties i un major rendiment.

Ikea o Google ja ofereixen classes de ioga als seus directius i empleats, però creu que el ioga té futur dins de les pimes? Sobretot en temps de crisi…
No crec que es tracti una qüestió de diners; contractar classes per als treballadors no equival a un pressupost gaire alt. El que passa és que a Espanya encara hi ha molt d’escepticisme amb el tema del ioga, cosa que no passa als Estats Units o a Àsia. És més una qüestió d’obrir la ment, d’esborrar els prejudicis, i de treure’ns del cap la imatge de la persona asseguda meditant, perquè quan es fa ioga se sua i es tenen cruiximents el dia següent!

La iogui dels executius

Alejandra Vidal és periodista, coach i professora de ioga. Des del 2011, també dirigeix la seva pròpia empresa, Corporate Yoga Espanya, organització a través de la qual apropa aquesta activitat a directius i professionals de tots els sectors amb seminaris, tallers i classes adaptades a les seves necessitats.

mon-empresarial-004-yoga-ejecutivosYoga para ejecutivos. Técnicas eficaces de relajación para mejorar el rendimiento en el trabajo
Pàgines: 218 pàgines
ISBN: 978-84-16115-83-9
Editorial: Profit Editorial

Enviar Comentari