Revista d'Anàlisi Plural

Nou model de lideratge científic i empresarial

0

La nostra economia digital i global és extremadament volàtil, complexa i disruptiva. Els executius fonamentalment estan assumint majors desafiaments que encara no han trobat el seu equivalent funcional pel que fa a la investigació i la capacitació relacionades amb la gestió. HHL Leipzig Graduate School of Management vol canviar això gràcies al “Leipzig Leadership Model”. Ser conscient del propòsit més profund de la conducta de l’individu i concebre l’organització com un tot en connexió amb una comprensió explícitament empresarial i ètica del lideratge, en són les bases.

Prof. Andreas Pinkwart. Degà i Catedràtic d’Innovation Management and Entrepreneurship a la HHL Leipzig Graduate School of Management.


UN COP D’ULL ALS ACTUALS MODELS DE GESTIÓ ja deixa clar que, fins i tot amb actualitzacions contínues, aquests només són capaços de representar mínimament la complexitat de la gestió moderna d’una manera pràctica. Pel mateix motiu, resulta obvi que hi ha un desig de comptar amb models holístics que adoptin un enfocament simple en la formació i la pràctica. Però la realitat és que les diverses branques de la majoria de les escoles de negocis -des de la direcció i el lideratge fins a l’ètica dels negocis i l’esperit emprenedor- treballen paral·lelament entre si, en lloc de fer-ho amb l’enfocament integrador que es demanda. Una cosa que, amb tot, no és representativa de la realitat funcional a les empreses. Un exemple d’això és la gestió de la innovació i l’emprenedoria: si bé aquestes disciplines tradicionalment es consideren en gran mesura com diferents entre si, cada vegada se superposen més. I fins i tot empreses ja consolidades s’estan començant a qüestionar si no haurien d’adoptar de nou comportaments d’startup. Ha arribat l’hora, doncs, que el camp de la iniciativa empresarial s’obri en tots els sentits a la direcció i el lideratge. En resum: el lideratge és complicat i, per tant, requereix d’una perspectiva integrada.

Avui dia els líders només poden experimentar l’èxit si són capaços de desenvolupar un “Propòsit”, tant per a ells mateixos com de concert amb d’altres. Per aquesta raó, el propòsit és ara el nucli d’un dels models de lideratge de l’escola de negocis més tradicional del món. En desenvolupar el propòsit de ser com més emprenedor i responsable possible, el lideratge corporatiu és capaç d’assolir objectius òptims i legítims que permetin a la seva empresa ser flexible i estable alhora. Un resultat n’és la contribució de valor per a cada empleat, per als stakeholders i per a l’empresa

Enviar Comentari