Revista d'Anàlisi Plural

La recepta de l’èxit esportiu i empresarial

0

Heus aquí cinc lliçons del món dels esports d’elit que poden produir un millor rendiment comercial.

SVEIN S. ANDERSEN. Professor de Performance Management de BI Norwegian Business School. 


Els resultats de Noruega en els Jocs Olímpics d’Hivern 2018 han cridat l’atenció. Hi ha alguna recepta per a guanyar medalles? I, si és així, podem aplicar-la en el món dels negocis?

L’esport d’elit és especial. Els atletes i els entrenadors hi persegueixen objectius molt ambiciosos. Una part important del seu esforç gira al voltant de liderar i organitzar el desenvolupament sistemàtic mitjançant petits passos que, amb el temps, puguin donar lloc a resultats excepcionals. En aquest aspecte, el món de l’esport d’elit posseeix una experiència única.

La metodologia per a les millores sistemàtiques en l’esport d’elit també podria ser molt útil en el món dels negocis. Poden les metodologies esportives d’elit condensar-se en una sèrie de consells concrets i pràctics dels quals d’altres es puguin beneficiar?

En el món dels negocis, el problema sol ser que el resultat s’equipara amb el rendiment. En els esports, en canvi, el missatge és que el rendiment és el procés que dona lloc al resultat. Amb aquesta perspectiva en ment, m’agradaria destacar cinc consells que poden enfortir la gestió del rendiment en els negocis.

1. Posi el focus en el desenvolupament continu. Un factor clau que es desprèn de l’èxit olímpic noruec és que l’esport d’elit sistemàticament aprofita les lliçons apreses en tot tipus d’esports, com si fos una organització per grups.

2. Construeixi relacions governades per objectius. Hi ha d’haver una relació clara i concisa entre els objectius de rendiment per a l’equip i els objectius de capacitació i desenvolupament de l’individu.

3. Enforteixi els elements que promouen el rendiment. Identifiqui i prioritzi sistemàticament els elements dels processos que poden aportar una contribució més enfocada cap a les millores contínues.

4. Faci que el treball de desenvolupament formi part de la rutina diària. En una empresa, la capacitació s’ha d’enfocar a enfortir els elements del treball que un realitza. Una millor atenció i concentració augmenta la qualitat i la capacitat de dur a terme una tasca.

5. Introdueixi el desenvolupament sistemàtic en un model de gestió proactiu i integral. Les ambicions i objectius per a l’empresa han de desafiar alguns elements de l’statu quo. El treball de capacitació ha d’estar a l’altura del millor que la indústria pot oferir.

La clau per aconseguir resultats extraordinaris és entendre que és el procés el que crea el resultat, que és l’acompliment o assoliment real, no el resultat. El desafiament rau a fer-ho.

Enviar Comentari