Revista d'Anàlisi Plural

Cambres de comerç: nous escenaris post Covid-19

0

La pandèmia de la Covid-19 ha demostrat els desafiaments a què ens enfrontem i les decisions estratègiques que hem de prendre. El destí de l’economia nacional, regional o mundial no depèn del que indueixi el coronavirus, sinó de com decidim respondre-hi.

Anwar Zibaoui. Coordinador General de la Asociación de Cámaras de Comercio e Industria del Mediterráneo (ASCAME).


Ens conformarem de reiniciar la màquina tal com està o tindrem en compte el que ha passat per aprendre’n i evitar altres crisis futures? Reproduirem els errors del passat i intentarem de rellançar una economia idèntica que contamina i exclou? O aprofitarem l’oportunitat única que presenta la sortida de la crisi per reorientar les nostres economies cap a un model més sostenible i inclusiu? Aquestes són les preguntes que les cambres de comerç, com a representant del sector privat, haurien de preparar-se per respondre.
La Covid-19 ha irromput a les nostres vides i les seves conseqüències seran duradores.
Des de fa segles, les cambres de comerç han estat un motor clau en el desenvolupament de milions d’empreses, i han treballat amb governs i institucions per trobar solucions als reptes locals, regionals i globals i donar suport al sector privat. És per això que:
• El paper de les càmeres avui dia és encara més rellevant que mai. Les empreses necessiten innovar contínuament per sobreviure. Les càmeres estan en una posició única per donar suport a la configuració de solucions per a aquests desafiaments, permetre el desenvolupament del sector privat i ajudar les economies a aconseguir prosperitat i aprofitar oportunitats.
• Les càmeres tenen un paper actiu com a facilitadores de la cooperació entre els sectors públic i privat, que ha estat una força important darrere del notable progrés econòmic i social de moltes ciutats i països.

Al món post Covid-19, tenir una veu en l’espai comercial internacional per reflectir els interessos nacionals o regionals és essencial per al creixement. En treballar juntes i compartir coneixements, les cambres de comerç poden aconseguir objectius comuns, millorar la competitivitat, i fer avançar les empreses seguint estratègies de futur que aplanen el camí per a un creixement sostenible. A més, les aliances per aconseguir objectius i progrés són el camí.

Enviar Comentari