Revista d'Anàlisi Plural

Les claus per mantenir la logística en temps disruptius

0

La pandèmia de la Covid-19 ha suposat una situació sense precedents en la indústria del transport i la logística, alhora que un important aprenentatge per a futures situacions disruptives. El principal repte ha estat mantenir les cadenes de subministrament en funcionament per proveir la societat en un context de canvi d’hàbits de consum. Aquestes han estat les claus per aconseguir-ho:

Vicente Mollá. Country General Manager de CHEP Espanya.


En primer lloc, una de les principals lliçons que hem extret d’aquesta crisi ha estat la importància de la comunicació, tant interna com amb clients, minoristes, proveïdors i transportistes. Ha estat imprescindible per poder respondre als canvis impredictibles de la demanda en cada mercat, ja que la comunicació constant i transparent ha ajudat a aconseguir aquesta coordinació.

L’agilitat ha estat un altre dels aspectes clau. Davant la fluctuació de la demanda, els venedors i cadenes de distribució necessitaven una resposta ràpida per part dels seus proveïdors. Enfortir la planificació i aconseguir una major integració dels processos amb els clients i proveïdors ha contribuït a assegurar la continuïtat de les cadenes de subministrament.

Una altra prioritat clara han estat les persones. Mantenir tot l’equip al dia de les actualitzacions i assegurar-se que, tant empleats com socis, comptaven amb les eines apropiades per realitzar la seva feina de manera segura ha estat transcendental per mantenir la roda en moviment.

També la tecnologia ha confirmat que pot ser una gran aliada, ja que gràcies a ella ha estat possible fer front a la feina a distància i s’ha accelerat la digitalització de processos per oferir serveis de forma més àgil i eficient.

Finalment, la col·laboració ha demostrat ser un altre dels remeis per superar aquesta crisi i la major aliada per crear cadenes de subministrament sostenibles i regeneratives en compartir coneixement i l’experiència de diferents companyies.

En definitiva, estem més preparats per afrontar situacions disruptives. Perquè les dificultats t’obliguen a pensar, actuar i treballar de manera diferent o, el que és el mateix, de les dificultats, se n’aprèn i se’n pot sortir reforçat.

Enviar Comentari