Revista d'Anàlisi Plural

DMDT 2021: reptes i tendències del sector

0

Fer arribar la fibra òptica arreu i universalitzar l’accés a Internet, especialment a les zones rurals, són dues de les principals oportunitats de negoci per a les empreses del sector de les telecomunicacions. I és que el desplegament de tecnologies i infraestructures que transformen la nostra manera de viure i treballar ofereix nous espais per a l’activitat empresarial. Aquestes han estat les principals conclusions del debat sobre els reptes i tendències del sector que s’ha celebrat el 13 de maig en motiu del DMT2021. L’acte, organitzat per Feceminte, ha reunit un centenar d’assistents de diferents empreses i institucions, que han participat activament en la xerrada aportant-hi el seu punt de vista i la seva expertesa.

Ha inaugurat l’acte David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, que ha destacat el paper de les administracions públiques a l’hora de facilitar el desplegament de la fibra òptica i millorar la connectivitat internacional. Ferrer ha explicat que la Generalitat ha invertit 80 milions d’euros en el desplegament d’infraestructura pública, de manera que ha aconseguit arribar a 415 municipis que no disposaven de connectivitat.

Tot seguit, Rosa Paradell, directora de Desenvolupament de Negoci D’innovació d’i2Cat; Cristina Campillo, subdirectora d’Infraestructures Digitals i Comunicacions Electròniques de la Generalitat de Catalunya; Sergio Hernández, president de Smartech Cluster i membre del comitè de govern de KNX; i Christopher Gehlen, CEO & Co-founder de Neutroon, han destacat, entre d’altres temes, la necessitat d’impulsar la col·laboració publicoprivada i d’escoltar les persones perquè es pugui produir el canvi cultural bàsic cap a la digitalització. Un canvi que ha d’incloure la banda ampla, la sensibilitat envers les pimes (tant les tecnològiques com no les no tecnològiques), el 5G com a facilitador de la banda ampla, i la disminució de la bretxa digital. A més de l’evolució fins a la indústria 4.0, les smarts cities o les llars intel·ligents. Un debat on el ciutadà ha de ser “el centre de l’instrument tecnologia”, tal com ha recordat el periodista, director de Cecable i professor universitari, Joan Francesc Fondevila.

Antoni Cañete, president de Pimec, ha estat l’encarregat de cloure l’acte. Durant el seu discurs, ha remarcat el paper essencial de les telecomunicacions i ha declarat la necessitat que els fons Next GenerationEU es capitalitzin i arribin a pimes i autònoms.

Enviar Comentari