Revista d'Anàlisi Plural

L’advocacia del futur: social i digitalitzada

0

L’advocacia viu, com tota la societat, moments de canvis extraordinaris. El món avança molt de pressa i, especialment en aquest últim any de pandèmia, aquest col·lectiu ha demostrat que és capaç de superar qualsevol obstacle per complir amb la seva principal funció social: garantir el dret de defensa de la ciutadania i aconseguir un món més just.

Mª Eugènia Gay. Degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB).


En aquest context de canvis permanents, l’advocacia té l’enorme responsabilitat de guiar les persones perquè coneguin bé els seus drets. Cal que la societat estigui cada cop més ben informada i millor defensada. I cal, també, que els professionals tinguin a l’abast les eines de formació per poder-se adaptar a les noves circumstàncies.

Per això és tan important que el Col·legi de l‘Advocacia de Barcelona s’hagi convertit en un referent en la formació dels professionals, no només de Barcelona, sinó també de la resta de Catalunya, Espanya i el món. El segell del Col·legi és el segell de la formació jurídica de qualitat que permet als advocats i les advocades adaptar-se als avatars d’un mercat laboral que resulta ser cada vegada més global, complex i competitiu.

La formació contínua i gratuïta és un dels pilars de la institució, i el confinament ha servit per consolidar, a més, la formació en línia. La tecnologia ha demostrat ser inseparable del servei que hem de prestar en el marc de l’era digital en què vivim. En aquesta línia, també hem d’aprofundir en el nostre objectiu d’ajudar a transformar i modernitzar l’administració de justícia, que va amb massa anys de retard.

Estic convençuda que, entre tots i totes, sabrem abordar els nous reptes que ens depara el futur, amb l’esperit de sempre, vetllant pels drets bàsics de la ciutadania i pel prestigi de l’advocacia com a professió que està cridada a liderar les transcendentals transformacions del segle XXI.

Enviar Comentari