Revista d'Anàlisi Plural

Formats per al canvi

0

Els mediadors d’assegurances tenim una amplia experiència a abandonar de manera permanent la nostra zona de confort. No som els únics professionals que tenim aquesta sensació, però corredors i agents estem acostumats a viure en una realitat canviant que ens exigeix estar preparats per afrontar l’inesperat.

Francesc Santasusana.President del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona.


No tinc cap intenció de queixar-me, només el ferm propòsit de compartir una experiència que pot resultar interessant per a empresaris i emprenedors d’altres sectors que no estan tan acostumats a viure en una espiral de canvis.

Pertanyem a una activitat hiperregulada. Viure pendents de canvis normatius que poden afectar de manera notable el desenvolupament del nostre negoci, exigeix tenir una mirada molt flexible i una gran capacitat d’adaptació per no quedar fora de joc.

Això afecta la manera d’organitzar i dirigir les empreses de mediació, que contínuament es veuen obligades a implementar operatives diferents i específiques a causa dels canvis que caracteritzen la nostre activitat. A banda, lògicament, de l’evolució de la societat, de la tecnologia, del mercat, etc.

Vivim en l’era de l’omnicanalitat, i encara que cadascú té la seva opinió al respecte, la majoria dels mediadors l’acceptem com un signe dels nostres temps. Una altra cosa és l’exigència de respecte a les regles del joc per part de tots els implicats. Ara per ara, la distribució d’assegurances és estratègica per a la banca. Un competidor potent i que, malauradament, no sempre actua d’acord als criteris d’excel·lència i coneixement especialitzat que els consumidors, principals damnificats per aquesta mala praxi, necessiten i mereixen.

Com ens preparem per afrontar aquesta realitat imprevisible que els mediadors considerem el nostre hàbitat? Doncs, és obvi que hi ha una part que és ben bé una qüestió d’actitud. Però, n’hi ha una altra, més rellevant, que passa per la formació continua. Un aliat poderós per estar sempre preparats. La voluntat, l’estima a la professió o l’ambició són necessàries per sobreviure i prosperar en entorns incerts. Però la formació, de qualitat i per a tot l’equip professional, és el que marca la diferència. El ser o no ser.

Enviar Comentari