Revista d'Anàlisi Plural

The more ‘high tech’, the more ‘high touch’

0

La pandèmia ens ha obligat a canviar mètodes de treball i a aprendre ràpidament el funcionament de les noves tecnologies per seguir amb les nostres obligacions laborals i de relacions personals.

Jaume Llopis. Professor de Direcció Estratègica i Organització d’IESE Business School.


Les empreses, les universitats i les escoles han fet un gran esforç per adoptar tot tipus de mitjans tecnològics i audiovisuals per seguir amb l’activitat laboral i docent. El teletreball s’ha convertit en una pràctica quotidiana i imprescindible a la nostra vida i ha vingut per quedar-se, tot i que opino que no n’hauríem abusar.

El teletreball és més habitual i lògic en algunes activitats professionals, però crec que no tant en el món de l’empresa. El contacte personal amb l’equip, amb els clients, amb els proveïdors, amb tots els stakeholders és imprescindible i molt més útil i productiu que el que es produeix des d’una pantalla.

En una reunió de treball o en un consell d’administració, tan important com parar atenció a qui parla és veure la reacció de la resta de participants, el seu grau d’interès, el comentari a l’orella del company que seu al costat, les xerrades informals durant la pausa -cafè, mirar als ulls i el llenguatge corporal.

Quantes idees i quantes opinions obtenim durant un dinar, davant de la màquina de vending o passejant per l’empresa! ¡Quina importància té el MANAGEMENT BY WANDERING AROUND! Segur que amb l’aprenentatge de l’on-line i amb els mitjans tecnològics al nostre abast no serà necessari visitar una filial, una delegació o un client tan sovint com fèiem abans, però és absolutament necessari. Aprenc i veig més coses quan visito el magatzem d’un client que llegint deu informes.

Amb els nostres col·laboradors, amb el nostre equip, VAL MES UNA ABRAÇADA QUE MIL WHATSAPPS.

Sens dubte el teletreball ha vingut per quedar-se, però no tant. Crec que es mantindrà en un 25/30% com a màxim, i que tornarem a la normalitat i a la naturalitat. THE MORE HIGH TECH, THE MORE HIGH TOUCH.
I, finalment, un suggeriment per als bancs. La transformació de totes les operacions al canal en línia és frenètica i excessiva. La qualitat del servei ha disminuït molt i s’és terriblement injust i discriminatori amb la gent gran que no utilitza ni utilitzarà mai serveis on-line. Els bancs, doncs, haurien obligatòriament de potenciar a més de l’ON-LINE l’OLD-LINE.

 

Enviar Comentari