Revista d'Anàlisi Plural

El moment dels mediadors d’assegurances és ara

0

Un dels exercicis més habituals de moltes consultores és publicar informes sobre les tendències de cada mercat en el nou món post-COVID. En els que s’han publicat sobre el sector assegurador, s’afirma, en general, que els mediadors d’assegurances són el futur. Crec fermament que no som el futur; som el present.

Elena Jiménez de Andrade. Presidenta del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Madrid.


Per demostrar-ho, vull aportar dues dades. La primera és que els mediadors representem el 47% del volum total de la distribució a Espanya. Quant a la segona, desmenteix les Cassandres malastrugues que anunciaven la lenta desaparició dels mediadors: hem crescut 4 punts percentuals des del 2016, i això malgrat tota mena d’advertències. La meva convicció és que, després de la pandèmia, els mediadors tornarem a ser més importants que mai.
És cert, però, que per arribar-hi, hi ha dos reptes post-COVID que hem de solucionar. El primer, és la connectivitat amb el client, amb l’objectiu de poder dedicar més temps a les tasques més importants. I el segon, la connectivitat amb les companyies asseguradores, qüestió que solventa la recentment creada plataforma CIM.
Les empreses que més triomfen no són les més tecnològiques, sinó les que millor resolen les necessitats dels clients. Amb l’actual fatiga digital, els mediadors aportem la proximitat i professionalitat que esperen els clients perquè ens anticipem als seus riscos. Als mediadors no ens substitueix ni una càmera ni un chatbot. Per això, no hem d’abandonar mai el valor presencial, i sobretot tenint en compte que a les acaballes de la pandèmia, moltes entitats bancàries estan tancant. Ara és el moment de demostrar el veritable valor dels mediadors.

Per als Col·legis, a més, això suposa un al·licient en la nostra missió de formar i informar el millor possible els mediadors, l’avantatge competitiu dels quals és la nostra formació. El client, que no és ximple, sap molt bé qui està compromès amb la seva professió.

Els mediadors som uns privilegiats: el tracte humà és el nostre core. Els canals que més creixen són els vinculats a un tracte personal. Els números no fallen. És ara el nostre moment i no un altre. Endavant!

Enviar Comentari