Revista d'Anàlisi Plural

La gestió del canvi des d’una perspectiva neurocientífica

0

La COVID-19 obliga organitzacions i treballadors a enfrontar-se al canvi. Tot i això, una enquesta de SAP, líder europeu en solucions informàtiques per a empreses, constata que més del 80% de les persones vol que les seves dimensions laborals segueixin sent les mateixes. La resistència al canvi és natural i humana, i s’ha d’examinar també des d’un punt de vista neurocientífic.

andres raya. Associate Dean of Programmes de Esade Executive Education.


Les eines que molts utilitzem no aborden les causes sinó els símptomes d’aquesta resistència. Comunicació, incentius i claredat d’objectius són les àrees on treballem de forma gairebé exclusiva per fer front als agents del canvi. En canvi, els estats d’ànim o l’estimulació neuronal són elements que poques vegades considerem.

Les investigacions mostren que l’entrenament cognitiu pot ajudar activament els individus a enfrontar-se al canvi i que només una formació que desafiï el cervell en termes d’adaptació produeix resultats a llarg termini.

Quan s’enfronta a un procés de presa de decisions, el cervell implementa una reducció de l’ambigüitat. D’això la tendència a reutilitzar enfocaments habituals i coneguts que ja van funcionar en el passat. Només el 5% del temps operem a través de la ment conscient i creativa, mentre que el 95% restant usem programes i hàbits emmagatzemats al subconscient; d’aquests, el 70% són negatius, autosabotejants i limitants.

Algunes de les creences més perjudicials que cultivem inconscientment davant del canvi són:

  • “No és el moment adequat”
  • “No soc un expert en això”
  • “Fracassaré”

Per anar més enllà dels propis límits, podem prendre com a exemple algunes plasticitats del cervell infantil:

• Fomentar i alimentar la curiositat: els nens tenen una curiositat innata per tot allò que els envolta i gràcies a això la seva capacitat d’adaptació és immensa.
• Superar la por d’equivocar-se: canviar vol dir perdonar-se l’error.
• Fer les coses amb passió: desenvolupar allò que ens apassiona ens convida a millorar, que és la cara positiva, encara que amagada, del canvi.

Enviar Comentari