Revista d'Anàlisi Plural

Start-Up Catalonia 2014 impulsarà el creixement de 58 empreses

0
El programa que impulsa ACCIÓ i forma part del Catalunya Emprèn ha iniciat la seva segona edició amb l’objectiu que les empreses participants incrementin un 50% la seva facturació, creïn un mínim de dos llocs de treball i s’obrin a nous mercats i aconsegueixin finançament.
El consell delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, durant la presentació de l’edició 2014 de Start-Up Catalonia
El consell delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, durant la presentació de l’edició 2014 de Start-Up Catalonia.    / CEDIDA.

Redacció

Aconseguir l’assessorament, la formació, el networking i el suport necessari en la cerca de finançament durant les etapes de vida inicials d’una start-up, quan hi ha un alt nivell d’incertesa, no és una tasca senzilla. Però és l’objectiu de la Xarxa d’Acceleradores Start-Up Catalonia, que enguany acollirà 58 empreses en el marc de la segona edició del programa Start-Up Catalonia impulsat per ACCIÓ dins del programa Catalunya Emprèn.
El conselle r delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, i el president del Tecnocampus i regidor d e promoció econòmica i innovació d e l’Ajuntament de Mataró, Miquel Rey, han estat els encarregats de donar el tret de sortida a aquesta iniciativa en una sessió inaugural celebrada a Mataró el passat 15 de gener i que ha comptat amb la presència del fundador d’EyeOS, Pau García-Milà, que ha explicat la seva experiència com a emprenedor i ha donat consells sobre l’art de generar idees, fer-les realitat i consolidar-les.
Entre els principals objectius que el programa Start-Up Catalonia s’ha fixat aquest 2014 hi ha aconseguir que el promig de les empreses participants incrementin un 50% la seva facturació anual, incorporin un mínim de 2 treballadors durant l’any que dura el programa, que el 30% de les start-ups iniciïn o incrementin les vendes a l’exterior, que el 70% aconsegueixi el finançament necessari per assolir les seves fites; i que un any després d’haver acabat el programa, més d’un 6% d’aquestes empreses rebin el suport econòmic d’un inversor privat. Per fer-ho, durant un any treballaran en alguna de les quatre acceleradores que ACCIÓ té al Parc Científic i Tecnològic de la UdG (Girona), Tecnocampus de Mataró (Maresme), EsadeCreapolis (àmbit B-30) i al Parc UPC (Baix Llobregat) i comptaran amb un dels més de 80 tutors de què disposa StartUp Catalonia perquè els acompanyi durant tot el 2014 i els ajudi a assolir els objectin que s’han marcat.
Els eixos clau en què se centrarà aquesta segona edició de l’Start-Up Catalonia seran el networking, la reflexió estratègica, la internacionalització i el finançament.

Els comentaris estan tancats.