Revista d'Anàlisi Plural

Llibres: La sortida del laberint. El camí per superar la crisi creant llocs de treball decent

0

La sortida del laberint

El camí per superar la crisi creant llocs de treball decent

Miquel Puig desmunta els tòpics sobre la crisi actual: la cobdícia dels banquers, la crisi financera, la bombolla immobiliària i la regulació laboral no són els culpables dels actuals índexs insostenibles d’atur. I és que a partir de l’anàlisi de les trajectòries dels diferents països de l’Europa occidental i de les diverses comunitats autònomes, La sortida del laberint mostra que hi ha dos models de societat: les que creen els llocs de treball que necessiten i les que creen molts llocs de treball però, paradoxalment, tenen cada cop més atur.

Malauradament, Catalunya està esdevenint una de les segones. I per saber per què i què hem de fer per corregir-ho, cal llegir les 256 pàgines d’aquest assaig que defensa que la crisi actual no és econòmica sinó política, i que el que ens cal no són benintencionades actituds business friendly, combatre el fracàs escolar o apostes per la “societat del coneixement”, sinó deixar de fer el que hem fet des de la Transició: gestionar el país sense saber on anem.

La sortida del laberint
Miquel Puig Raposo
256 pàgines
ISBN: 978-84-297-7156-5
Col·lecció: Llibres a l’Abast
Edicions 62

Els comentaris estan tancats.