Revista d'Anàlisi Plural

Biblioteca Empresarial: Reinventar-se o morir, aquesta és la qüestió

0

La història de Territorio creativo, l’agència consultora dels germans Polo, és la història de centenars d’empreses espanyoles que van tocar fons amb la crisi econòmica. Dificultats per pagar els sous dels treballadors, maldecaps per tirar endavant un projecte que tenia tots els números d’ensorrar-se i, sobretot, pèrdua de la fe i les ganes amb què van iniciar la seva aventura empresarial.

Poques han pogut remuntar, però les que ho han aconseguit són un autèntic exemple a seguir. Al seu darrer llibre, #Lidertarios, Fernando i Juan Luis Polo, expliquen com ells mateixos han viscut en pròpia pell quatre reconversions que els han portat a la següent conclusió: actualment, el management convencional ja no serveix. La prova més factible del seu èxit? Han aconseguit augmentar la seva plantilla de cinc a 100 empleats en un període de quatre anys.

Fugir de la rigidesa
L’objectiu dels autors és inspirar els seus contemporanis a través de reflexions optimistes i, alhora, donar a conèixer una filosofia allunyada de la rigidesa del lideratge i les jerarquies: eliminar caps, deixar que els col•laboradors puguin decidir sobre els seus propis projectes, apostar per les relacions humanes, etc. La salvació de Territorio creativo va ser apostar per líders amb coneixements i experiència, que impulsessin la llibertat individual al servei d’una comunitat cooperativa. Però sense oblidar la importància de les tecnologies al segle XXI: com afectarà aquesta nova realitat als mètodes d’organització social? La resposta, a #Lidertarios.

monempresarial-001_lidertariosEls seus propis herois
Professors, experts en el món digital, ponents a diverses escoles de negocis i congressos, però, sobretot, dos germans que l’any 2009 van esforçar-se com mai per ressuscitar un projecte en el que sempre havien cregut. Fernando i Juan Luis Polo són els fundadors de l’agència i consultora en l’àmbit dels mitjans socials Territorio creativo, una empresa que va començar en forma de blog a la xarxa el 2005. Ara, amb més de 100 treballadors, aquesta companyia és present a diversos països amb l’objectiu d’assessorar grans organitzacions en la nova era digital. Després de publicar #Socialholic: Todo lo que necesitas saber sobre marketing en medios sociales (Gestión 2000, 2012), #Lidertarios és el seu segon llibre.
#Lidertarios.
Creando imprendedores en la era digital

Pàgines: 172
ISBN: 978-84-9875-348-6
Editorial: Gestión 2000 (Planeta)

Enviar Comentari