Revista d'Anàlisi Plural

Els nostres dirigents, estan prou preparats?

0

S’hauria de professionalitzar la política?

Coordinació: Andrea Cosialls   Fotos: Cedides


mon-empresarial-004-oriol-junquerasERC
La millor forma d’aconseguir que els polítics estiguin ben preparats és que els partits donin entrada a professionals especialitzats de la societat civil. Això és el que hem intentat fer a ERC en totes les eleccions dels darrers anys, posant candidats independents, entre d’altres, com a caps de llista, i obrint el partit a nous sectors.

 

 

 

 

 

mon-empresarial-004-antonio-bañosCUP
La partitocràcia elitista ha acabat fomentant la mediocritat i el clientelisme i expulsant actius, talents i matèria grisa. Per tant, canvio la reflexió: la societat sí que està preparada. I molt. I no, la política no s’hauria de professionalitzar, s’hauria de democratitzar. Tots fem política.

 

 

 

 

 

 

mon-empresarial-004-jordi-turullCDC
Els nostres polítics estan preparats i professen una vocació de servei públic que hauria de fer-nos sentir orgullosos. Entre tots hem d’ajudar a dignificar aquesta dedicació, que no professió, i ajudar a que persones destacades de la nostra societat posin el seu gra de sorra durant un temps determinat en l’exercici de la política.

 

 

 

 

 

 

mon-empresarial-004-alicia-sanchez-camachoPPC
Tenim polítics ben preparats i d’altres que no ho estan tant. Hem de defugir, però, de la idea que hi pot haver una política professional tècnica sense ideologia. Totes les decisions humanes parteixen d’un substrat de principis i idees que condicionen l’acció. Per això cal contrastar els pressupostos de cada opció política.

 

 

 

 

 

 

mon-empresarial-004-joan-herreraICV-EUiA
No crec que s’hagi de professionalitzar però tampoc que això vulgui dir que els polítics no estem preparats. Un bon polític és aquell que interpreta adequadament els interessos de la gent i els defensa per damunt dels interessos dels poders econòmics i dels lobbies que sovint es preocupen més dels seus interessos particulars.

 

 

 

 

 

mon-empresarial-004-miquel-icetaPSC
La preparació d’un polític no consisteix només en el seu currículum acadèmic o professional sinó també, com diu Daniel Innerarity, en capacitat de judici, visió de conjunt, prudència, intuïció, sentit de la oportunitat, capacitat de comunicació i presa de decisions. Afegiria esperit crític i una especial disposició pel diàleg i el pacte.

 

 

 

 

 

 

mon-empresarial-004-gemma-ubasartPodem
La solvència i proximitat en l’activitat política institucional s’aconsegueix amb l’entrada de gent comú, amb experiència en l’àmbit social i professional, que aportin riquesa al bé públic. El pas per institucions i partits polítics ha d’entendre’s com a servei a la comunitat en un període limitat de temps, no com una professió per tota la vida.

 

 

 

 

 

mon-empresarial-004-albert-riveraC’s
Cal facilitar l’entrada a la política i també la sortida. És bo que professionals de la societat civil dediquin uns anys de la seva vida a allò que els nord-americans anomenen “la comunitat” per aportar el seu coneixement i experiència. Els idiomes, la formació i l’experiència també són importants en política.

 

 

 

 

 

 

Enviar Comentari