Revista d'Anàlisi Plural

Disfuncions morals

0

mon-empresarial-006-carlos-mendieta

Una disfunció és una alteració en un organisme o sistema que l’afecta i que modifica el seu funcionament i resultats. Una disfunció moral és una alteració dels conceptes que són acceptats com a bons i que poden provocar efectes contraris als desitjats.

Carles Mendieta. Consultor en Desenvolupament Directiu. Soci de Singular Net Consulting.


Proposo revisar dues formes de generar disfuncions morals: per una banda, comprendre el valor moral com a quelcom absolut; per l’altra, no atendre als límits dels conceptes quan es modifiquen prou com per canviar-ne de significat.

La primera de les formes és acceptar com a bo el valor absolut de fets com el coneixement, el treball, la riquesa, el plaer, el comerç, la ciència o les creences. Sense dubte, es tracta de coses que valorem positivament, que són desitjables i desitjades.

Però Gandhi va ajudar a fer-nos comprendre que acceptar-les com a valor absolut es pot convertir en “allò que ens pot destruir”.

1. Riquesa sense treball.
2. Plaer sense consciència.
3. Coneixement sense interioritzar.
4. Comerç sense moral.
5. Ciència sense humanitat.
6. Adoració sense sacrifici.
7. Treball sense sentit.

La segona de les formes de generar disfuncions és no posar límits als conceptes, així, suposar que algú fa alguna cosa sense proves és calumniar (i no sospitar) i fer creure, falsament, que és de certa manera injuriar (i no acusar).

L’excés de sinceritat és pura mala educació. La versió parcial dels fets és demagògia i una opinió pot ser, simplement, una mentida.

No es pot confondre la crítica amb l’escarni, ni l’humor amb l’insult, ni la vehemència amb violència.

La visió parcial i tendenciosa de la realitat és propaganda, i la defensa de les mateixes opinions pot resultar intolerància.

Sentir orgull en excés pot arrossegar a la supèrbia i un excés d’interès pels beneficis era conegut, fins a fa pocs anys, com a avarícia o cobdícia. Tenir una posició extremadament forta en un mercat permet conductes prepotents que, desgraciadament, poden acabar en extorsió. Limitar la transparència és amagar i amagar la realitat d’un servei o producte robar.


Dirigir és tambémon-emrpesarial-006-decaleg-valors ser conscient i actuar davant les disfuncions morals que poden degradar l’organització que es lidera.

Enviar Comentari