Revista d'Anàlisi Plural

Tot a punt per a la Diada de les TIC

0

Demà dijous 28 de setembre tindrà lloc la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació TIC de Catalunya, una jornada que, sota el títol “Societat Digital: La Indústria es reinventa”, reunirà al CosmoCaixa de Barcelona ponents i moderadors de nivell. També es farà entrega dels Premis Excel·lència a algunes de les millors contribucions per al foment de les TIC al nostre país.


A la jornada organitzada per GrausTIC s’aprofundirà en cinc temes de debat, sobre els quals pivotaran les conferències de l’edició d’enguany:

   • Hàbits digitals: noves competències i professions. El poder de les xarxes socials; la figura emergent de bloggers i influencers en la comercialització de productes i serveis, però també en la vida política i cultural; les principals tendències que configuren a partir d’ara la forma de fer negocis, la publicitat, el màrqueting i els nous hàbits de consum, etc.
   • Ciberseguretat: la nova indústria associada emergent. La creixent necessitat de protegir les dades de les persones i els agents implicats en aquest afer; les diferents les visions (seguretat física, lògica, enginyeria social, etc.) que entren en joc; la irrupció de l’ús de dispositius connectats de manera massiva i de la Intel·ligència Artificial a gran escala, etc.

  • Intel·ligència artificial i big data: l’aparició dels serveis a mida. El camí que s’inicia amb la recopilació de les dades o big data; la seva transformació en informació i posteriorment en coneixement; l’aparició de nous models de negoci, organitzatius i de relació amb les persones; l’augment en els nivells de personalització; l’avenç en la recerca d’eficiències i productivitat a partir del D3 (“Data Driven Decisions”), etc.
  • Competències digitals: clau per a l’accessibilitat social. La transformació digital planteja a l’administració l’oportunitat de construir una relació amb la ciutadania propera, simple i confiable. Ens adrecem a persones empoderades digitalment que demanden serveis innovadors, personalitzats i proactius, equivalents a iniciatives digitals capdavanteres en el sector privat. Hem de repensar com prestem els serveis, i dissenyar-los atenent a les demandes de la ciutadania. Però, quin és el camí a seguir?
  • Disrupció i emprenedoria. El que pretenen els emprenedors és reinventar les indústries i per això es durà a terme una taula rodona on els convidats puguin compartir la seva experiència sobre la innovació disruptiva i el camí per fer-la realitat.

Aquí podeu consultar el programa sencer de la Diada de les TIC

Enviar Comentari