Revista d'Anàlisi Plural

Més facilitats perquè les pimes accedeixin al finançament

0

La Comissió Europea va proposar el passat 24 de maig una nova normativa per facilitar a les petites i mitjanes empreses l’accés al finançament dels mercats de capitals. La iniciativa, que forma part de les mesures per enllestir la unió dels mercats de capitals, ajudarà les empreses europees a recórrer amb més facilitats i menys despeses al finançament borsari per tal de poder expandir així la seva activitat econòmica.


Actualment, dels 20 milions de pimes que hi ha a Europa, només 3.000 cotitzen en els mercats de valors. Aquesta és una realitat que la Comissió Europea vol capgirar i, per aquest motiu, la setmana passada l’òrgan executiu de la UE va proposar una normativa que facilitarà a les pimes l’accés a una gamma molt àmplia d’eines de finançament en les diferents fases de la seva expansió per tal que puguin aconseguir els fons necessaris en els mercats de capitals.

Una proposta amb vista al futur 
A grans trets, la missió principal de la nova proposta passa per reduir els tràmits burocràtics de les petites i mitjanes empreses que vulguin cotitzar en borsa i emetre valors en «mercats de pimes en expansió», és a dir, en nous centres o plataformes de negociació de valors adreçats als petits emissors. L’objectiu final és fomentar la liquiditat de les accions de les pimes que cotitzin en borsa, així aquells que inverteixin en aquest tipus d’empreses contribuiran a crear llocs de treball i a impulsar el creixement a la UE.

Enviar Comentari