Revista d'Anàlisi Plural

Les pimes catalanes representen el 58,9% de l’economia catalana i el 70% de l’ocupació

0

Les petites i mitjanes empreses catalanes continuen impulsant l’economia catalana, segons recull l’Anuari de la pime catalana 2018, editat per la patronal Pimec.


Les pimes catalanes (micro, petites i mitjanes empreses) van experimentar un creixement destacable l’any 2016, tal com recull la quinzena edició de L’Anuari de la pime catalana, editat per la patronal Pimec i que analitza la contribució de la pime a l’economia catalana en termes d’empreses, ocupació i valor afegit. Així, el 2016, el nombre de pimes va créixer un 3,2% respecte del 2015 per situar-se en 513.320 micro, petites i mitjanes empreses, i va representar el 58,9% del VAB català, mentre que les grans empreses van conformar-ne el 36,5 % i l’administració pública, el 4,5 %.

L’informe també recull que l’aportació de les pimes al valor afegit brut català es va incrementar un 3,3% respecte del 2015 i que l’ocupació va créixer un 4,2% en el mateix període, fins a arribar als 1,8 milions de treballadors, el que suposa el 69,9% dels ocupats.

L’exportació, assignatura pendent

El president de Pimec, Josep González, va assenyalar durant l’acte de presentació de l’Anuari, que “la pime catalana continua sent un actor dominant i imprescindible de l’estructura productiva del sector privat”. En aquest context, va afegir que “els resultats obtinguts pel sistema empresarial de pimes el 2016 indiquen que va ser un bon any, millorant els resultats del 2015”.

No obstant això, si hi ha una assignatura pendent per a les pimes aquesta continua essent l’exportació, ja que, tal com indica l’informe, el 2016 tan sols un 1 de cada 4 petites i mitjanes empreses industrials catalanes va exportar (26,4% enfront del 85,1% de les grans companyies).

Enviar Comentari