Revista d'Anàlisi Plural

El ressorgir de la meritocràcia en els CA en clau femenina

0

La MERITOCRÀCIA és un sistema basat en el mèrit, per tant, no entén de gènere; un fet que ens porta a comptar amb el talent de la dona en els Consells d’Administració.

SONIA CHIVA.Directora regional de Negoci de Wyser.


Si us fascinen les persones, com a mi em passa, així com les seves mirades, els seus sentiments i pensaments, i sou capaços d’inspirar-les, encara que sigui només per un instant, us sentireu plens i realitzats, perquè significarà que enteneu el veritable significat i el valor de la paraula meritocràcia.
COMPLICITAT és un terme que deriva del llatí i que implica el resultat d’estar entrellaçat, trenat o unit fortament a algú.
La meritocràcia, com a protagonista del nostre propòsit, encunyada per antics grans pensadors que van proposar un sistema pròxim al meritocràtic (Confuci, Plató, Genguis Khan, Napoleó Bonaparte, entre d’altres) prové de Meritum (deguda recompensa) i el seu objectiu és combatre la successió dels càrrecs en els Consells d’Administració per nepotisme, antiguitat, privilegi, etc.
Perquè és el talent, l’esforç, l’emoció i la passió pel que fas, allò que marca la diferència entre allò corrent i allò excel·lent, de manera que una vegada més no és qüestió de gènere, sinó d’aptitud i, per descomptat, d’actitud.
Alexandre el Gran lluitava col·lectivament, però associant-se en parelles. Tal com avui dia es fa en tot procés de MENTORING que es preï, ja que és una fusió d’interessos i un catalitzador del canvi social.

Reflexions finals:
1.La diversitat entesa com el “summum de la professionalitat” és un factor estratègic de la companyia i, com es demostra en la pràctica, genera un impacte positiu en el compte de resultats.
2. En un món divers, entès com ple de contrastos, l’equitat de gènere assegura un bon govern corporatiu, sent un element clau diferenciador per a la sostenibilitat a llarg termini de les organitzacions.
Els Consells d’Administració estan realment mentalitzats per assumir els reptes plantejats?

 

Enviar Comentari