Revista d'Anàlisi Plural

ICF L’entitat financera al servei de la pime i els emprenedors

0

Els bancs públics europeus actuen com a complement del sector financer privat, oferint a empreses, pimes i institucions, instruments financers que permeten fer créixer l’economia en sectors estratègics per al desenvolupament del país. A Catalunya, l’ICF és l’entitat financera pública que desenvolupa aquesta funció finançant i invertint en empreses i emprenedors per impulsar la innovació, el creixement i la sostenibilitat de l’economia catalana.


Des del mes de gener del 2018, l’ICF ha contribuït al creixement de més de 300 empreses catalanes per un import de 230 milions d’euros, potenciant la creació i/o manteniment de 16.000 llocs de treball. “A l’ICF els acompanyem en el seu projecte empresarial, finançant a llarg termini i de manera responsable”, expliquen des de l’entitat financera pública.
En aquest sentit, el focus de negoci de l’entitat és triple. D’una banda, potenciar el creixement de les pimes i mitjanes empreses a través de préstecs, avals i també inversió en capital. De l’altra, contribuir en l’àmbit social finançant projectes d’habitatge social, economia sostenible i cooperativa, cultura i educació. Per últim, finançar i invertir en startups i el món de la innovació.

ICF Eurocrèdit: condicions
preferents amb fons europeus
Precisament amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses, el juny del 2017 l’ICF va posar en marxa la línia de préstecs “ICF Eurocrèdit”, dotada amb 184 milions d’euros, i cofinançada al 50% per l’ICF i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

En poc més d’un any, la línia “ICF Eurocrèdit” ha finançat 85 empreses per un total de més de 36 milions d’euros

“Aquesta línia de finançament compta amb unes condicions preferents tant per a projectes d’inversió com de circulant”, asseguren els seus responsables. Amb els préstecs “ICF Eurocrèdit” es pot finançar fins al 70% del projecte, amb uns imports d’entre 100.000 i 2,5 milions d’euros. “A més”, continuen, “es tracta de préstecs a llarg termini, ja que el període per retornar-los oscil·la entre els 5 i els 15 anys, fet que facilita l’accés al crèdit de les pimes”. Els préstecs tenen un tipus d’interès a 12 mesos, més un diferencial a partir del 0,5%.
En poc més d’un any, la línia ha finançat 85 empreses per un total de més de 36 milions d’euros contribuint a l’expansió de les companyies, la penetració de les empreses a nous mercats, la incorporació de nous productes, la innovació i la consolidació de la posició de mercat existent.

 

Enviar Comentari