Revista d'Anàlisi Plural

Com accelerar la transformació digital de les empreses

0

29L’aparició i el desenvolupament de les noves tecnologies anomenades exponencials ha suposat una disrupció sense precedents en el món dels negocis que ha canviat els nostres hàbits com a consumidors i les nostres formes de treballar. Apareixen noves oportunitats fins ara inimaginables i competidors fins ara desconeguts.

Adolfo Ramírez. Professor d’IE Business School i Assessor en Transformació Digital i Innovació.


1. La necessitat d’entendre la nova realitat i de qüestionar-se l’estratègia
Abans d’iniciar qualsevol procés d’acceleració, cal tenir definida l’estratègia de la companyia, i per a això és imprescindible entendre el context en cada moment. Un exemple evident el tenim ara, amb l’actual crisi. Ens limitarem a arrencar de nou els motors i a accelerar o ens qüestionarem quina és l’estratègia per identificar noves oportunitats?

2. La transformació és integral i situa les persones (clientes i empleats) en el seu nucli
La transformació en absolut és tecnològica, com moltes empreses estan interpretant. Sens dubte, la tecnologia és necessària, però som realment les persones les que la fem possible.
El client ha de ser el centre de l’estratègia i, per tant, de la transformació, i l’organització ha d’experimentar un canvi per satisfer les exigències d’aquests “nous” consumidors.
Aquests canvis n’afectaran el model organitzatiu, l’oferta de valor, l’automatització dels processos, la inversió en les noves tecnologies i, per descomptat, la innovació com l’únic camí cap al futur.
Revisar i construir una cultura potent que gestioni i atregui el talent, comunicant amb transparència i capacitant als professionals en els nous mètodes de treball, són elements essencials que moltes companyies situen, erròniament, en un segon pla.

3. L’execució marcarà la diferència
El 70% dels fracassos en els plans de transformació es deuen a una mala execució vs. el 30% que ho són per una mala estratègia. Executar la transformació de les empreses i institucions s’ha convertit en el gran repte dels líders actuals.
En el context actual, les dades, la seva anàlisi i aplicació resulten un dels factors més determinant per a l’èxit de la transformació.

Per tant, cal accelerar, per descomptat, però en la direcció i velocitat adequades per no “sortir-nos” de la carretera i arribar amb èxit al nostre objectiu.

Enviar Comentari