Revista d'Anàlisi Plural

La nova normalitat ens interpel·la

0

La crisi generada pel coronavirus ho ha canviat tot. La forma en què ens relacionem amb les persones més properes (tots, sense distinció, ens relacionem de forma diferent). I és que, en realitat, no sabem quin futur ens espera quan la pandèmia quedi enrere, o davant, segons es miri, tenint en compte les amenaces dels rebrots.

ELENA JIMÉNEZ DE ANDRADE ASTORQUI. Presidenta del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Madrid.


El que sí que sembla clar i genera molts consensos és que molts d’aquests canvis han vingut per quedar-se i, per exemple, en l’àmbit empresarial, el teletreball o les videoconferències tindran un paper rellevant d’ara en endavant.

Hem de pensar que aquells canvis que romanguin en aquesta nova forma de relacionar-nos milloraran el nostre dia a dia, fent la nostra vida i treball més còmoda i pràctica. Però serà també més segura? A priori, tots aquests canvis han arribat per evitar la corba de contagis i la propagació de virus de la Covid-19, però, al mateix temps, han propiciat la proliferació d’altres virus, per exemple: els informàtics. Efectivament, el teletreball i la digitalització ens exposen als atacs dels ciberdelinqüents que han trobat en el coronavirus un filó per a suplantar la nostra identitat, enganyar-nos amb fraus cibernètics, o intents d’extorsió sobre la nostra vida privada i / o professional.

El virus de la Covid-19 ens ha fet més conscients de la necessitat que tenim de protegir-nos, de salvaguardar, no només com deia abans la nostra identitat en l’àmbit digital, sinó també ens ha mostrat com de vulnerables som quan es tracta de la nostra salut, del nostre patrimoni, en definitiva, de la nostra vida.

El sector assegurador ha afrontat aquesta crisi amb fortalesa i els mediadors d’assegurances han estat una peça clau en les relacions amb els clients. Hem adaptat les nostres estructures i operatives a un client que s’ha tornat en 24 hores client virtual, i ho hem fet amb força, amb determinació, amb el convenciment clar i sincer que, per sobre de qualsevol circumstància, vetllar per la protecció dels riscos als quals estem exposats forma part de l’ADN de la nostra professió.

Enviar Comentari