Revista d'Anàlisi Plural

Quin futur té la indústria xinesa dels videojocs?

0

L’entrada en vigor d’una nova legislació per limitar la pràctica de jocs online entre els menors ha sacsejat el mercat xinès dels videojocs i ha suscitat una sèrie de preocupacions entre inversors i empreses del sector.

NI GAO. Professora de KEDGE Business School.


Durant els darrers deu anys, a la Xina, han nascut nous sectors i models de negoci gràcies al ràpid desenvolupament de la innovació digital. La indústria dels videojocs ha tingut l’oportunitat de prosperar en aquest entorn. Segons dades de CNG (Institut de Recerca Independent de Recerca i Anàlisi de la Indústria de Jocs de la Xina), la Xina té el mercat de videojocs més gran del món amb més de 667 milions d’usuaris el 2021. Les vendes anuals van ser de 43.200 milions de dòlars el 2020. A més, la indústria xinesa dels videojocs també és una rica cadena industrial formada per un complex sistema d’ocupació. El nombre total de persones que participen directament o indirectament en aquest sector supera actualment el milió.

No obstant això, quan el passat 1 de setembre de 2021, el govern de Pequín va emetre una nova normativa amb l’objectiu de controlar l’ús excessiu de jocs en línia entre els menors i evitar així perjudicis en la seva vida escolar i salut física i mental, el preu de les accions de Tencent (el principal editor de videojocs de la Xina), per posar un exemple, va caure dràsticament a la borsa de valors de Hong Kong. I és que, des del passat 1 de setembre, les empreses de videojocs en línia només poden brindar una hora de servei als menors. La nova legislació també preveu monitoritzar el consum de jocs en línia.

REPTES I OPORTUNITATS
Aquest nou marc legal està obligant els jugadors xinesos del mercat dels videojocs a tenir més flexibilitat i a adaptar-se per gestionar millor les seves operacions. Convé recordar que, segons afirmen diversos investigadors en psicologia, els videojocs també tenen aspectes positius: promouen l’esperit d’equip i milloren la capacitat dels jugadors per resoldre problemes. Per això, per orientar millor aquests beneficis, les empreses xineses del sector han d’implementar estratègies dirigides a millorar el coneixement tecnològic i l’alfabetització dels pares de manera que puguin guiar-hi millor els fills.

Aquest tipus d’operacions requereixen una inversió més gran, però això pot permetre a les empreses avançar cap a un desenvolupament més responsable i així romandre presents en el mercat. A més, la internacionalització també és un mitjà per crear noves sortides per a aquestes empreses. Gegants dels videojocs com Tencent i NetEase ja han fet el pas i estan començant a invertir a l’estranger.

Enviar Comentari