Revista d'Anàlisi Plural

Converses de líder que valen la pena

0
Foto: Torbjoern Brovold.

Sovint, als líders se’ls dona millor criticar els seus empleats que no pas reconèixer-ne o elogiar-ne la feina. A continuació, quatre consells sobre com oferir comentaris efectius.

Anders Dysvik. Professor de Comportament organitzacional de BI Norwegian Business School.


Els líders han de tenir la capacitat de comunicar-se amb els seus empleats perquè aquests se sentin compromesos amb les seves tasques i experimentin sentiments d’orgull i afiliació amb l’organització per a la qual treballen. No obstant això, no tots els dirigents compten amb les habilitats necessàries per a actuar en aquest sentit.
Hi ha líders que clarament t’avisen quan alguna cosa no funciona. Si no diuen res, en canvi, vol dir que tot està bé. O dit d’una altra manera, molts empleats senten que reben poques o cap lloança o reconeixement davant d’un bon treball. En canvi, sí reben crítiques i comentaris de desaprovació cada vegada que alguna cosa va malament. Com a líder, fins a quin punt sap vostè oferir un bon feedback quan les tasques es realitzen correctament?

Afortunadament, els líders poden fer alguna cosa per a millorar la seva capacitat de retroalimentació. Heus aquí quatre consells pràctics basats en diverses investigacions:

  • El contingut de qualsevol comentari s’ha d’adaptar al nivell de domini i progressió de cada individu. Els seus companys de treball tenen diferents qualitats i parteixen de diferents requisits previs per a resoldre les seves tasques.
  • En termes de temps, cal donar l’opinió el més aviat possible a la data de l’activitat en qüestió millor, i s’ha de ser tan específic com es pugui, perquè l’empleat no oblidi el que ha passat i encara es pugui relacionar amb la situació.
  • Intenti fer de les reunions regulars amb els seus treballadors una part de la seva vida diària a la feina. Les investigacions conclouen que la retroalimentació ha de donar-se perquè es percebi com a freqüent i constructiva.
  • I, sobretot, tracti de localitzar i reconegui sempre les fortaleses dels seus empleats. Òbviament, això no vol dir que no hagi d’abordar els aspectes que cal millorar. Però és més fàcil tenir èxit amb aquestes correccions si als empleats també se’ls diu que, en realitat, ho estan fent bé.

La motivació que comporta tenir la sensació que un treball és atractiu, significatiu i interessant és en realitat la mateixa que crea patrons de desenvolupament positius en nens i joves, millora els resultats acadèmics, així com aconsegueix un esforç i rendiment més elevats al llarg del temps en els atletes.

Enviar Comentari