Revista d'Anàlisi Plural

Startups + grans companyies = motor de progrés i innovació

0

La intel·ligència artificial (IA) està transformant com treballem i com vivim i, gràcies al núvol, és a l’abast de qualsevol desenvolupador, emprenedor o empresa, independentment de la seva mida, per llançar una nova idea de negoci o aplicació.

MARC ESTAPÉ.
Director regional d’IBM a Catalunya, Aragó i Balears.


Emprenedors com KIO-AI utilitzen la IA per detectar l’assetjament escolar o Skios que, amb la seva aplicació cognitiva Eliza, enriqueix l’experiència del turista que visita els parcs naturals de Lanzarote. No obstant això, les startups o les pimes en general solen topar amb més complicacions que no pas la gran empresa per fer “escalar” i créixer idees de negoci com aquestes, ja sigui perquè no compten amb el talent necessari, els recursos o l’arquitectura tecnològica adequada. En definitiva, morir d’èxit no és una cosa inusual per a una startup que, malgrat tenir una gran idea, no ha estat capaç de fer créixer i dimensionar adequadament el seu negoci i la seva tecnologia.

Potenciar un ecosistema d’innovació i col·laboració entre startups, gran empresa i soci tecnològic és, per tant, un punt bàsic per tal de garantir el progrés i la competitivitat. La cocreació i la col·laboració en un entorn de networking adequat per a la transferència de coneixement és fonamental per desenvolupar aquest ecosistema d’innovació. Per aquest motiu, iniciatives com el recentment anunciat acord entre IBM i Barcelona Tech City són tan rellevants, ja que posen a l’abast de les startups i la gran empresa el coneixement i la tecnologia d’IA (en aquest cas, d’IBM a través del núvol IBM Cloud), que permet l’accés a tecnologies d’avantguarda com la IA, el blockchain, el deep learning o la computació quàntica, podent acompanyar qualsevol negoci durant el seu període de creixement. A més, en aquest cas, es facilita també l’accés a centres punters d’R+D+i, com el laboratori d’IBM Research a Zuric, per conèixer tecnologies que encara no han arribat al mercat, provar-les i experimentar-hi.


Amb aquest tipus d’acords, s’aconsegueix que els ecosistemes innovadors es reforcin encara més, consolidant -ne tot el potencial i guanyant competitivitat gràcies a una combinació de l’última tecnologia, la innovació constant i el treball col·laboratiu.

Enviar Comentari