Revista d'Anàlisi Plural

Entrevista a Helena Herrero. Presidenta de la regió Sud d’Europa d’HP

0

Des de l’esclat de la pandèmia, hem viscut dos anys de grans desafiaments globals. Dos anys de canvis i conflictes que encara avui continuen modificant el panorama de les organitzacions. Dos anys de reptes socials, econòmics i mediambientals que, per a la presidenta de la regió sud d’Europa d’HP, lluny de ser un obstacle paralitzant, són un estímul per “continuar treballant perquè realment la tecnologia millori el nostre món”. Ens ho explica en aquesta entrevista.

Text: Emma Bouisset Carrascal  Fotos: HP


“El sector tecnològic ha demostrat ser una de les pedres angulars del progrés i l’evolució com a societat”

L’any fiscal 2021, HP va ingressar 63.500 milions de dòlars, un 12,1% més que el seu any fiscal anterior, amb uns beneficis de 6.500 milions de dòlars. En un context de crisi sanitària i econòmica mundial, quins han estat els factors clau per aconseguir-ho?
2021 ha estat un any de molts reptes i d’adaptació a una situació de pandèmia complexa que ha comportat canvis que han arribat per quedar-se. Un any difícil que contrasta amb una inèrcia de negoci positiva, impulsada principalment per l’adopció de la feina híbrida i la necessitat d’educar-se a les llars com una manera d’aconseguir normalitzar i gestionar el dia a dia per part de ciutadans i empreses. I tot això malgrat el problema de proveïment de subministraments que hem viscut i que encara es prolongarà alguns mesos.
I és que gran part de la nostra proposta de valor se centra en la digitalització i en la nostra capacitat de respondre als desafiaments que proposa el model híbrid, gràcies a un portafoli de maquinari, programari i serveis que configuren un panorama optimista per a la companyia el 2022 i més enllà. Perquè la nostra capacitat de respondre a les noves demandes del mercat i dels usuaris a l’hora d’oferir les millors solucions ha estat allò que ha marcat la diferència respecte als nostres competidors.

“Gran part de la nostra proposta de valor se centra en la digitalització i la nostra capacitat de respondre als desafiaments que proposa el model híbrid.”

Els experts asseguren que les empreses innovadores, altament digitalitzades i amb una estructura àgil i flexible són les que millor han portat l’impacte de la pandèmia. Estaria d’acord amb aquesta afirmació?
Totalment. De fet, van ser les empreses que partien d’una maduresa digital més gran les que van poder suportar millor aquell moment, mostrant més resiliència, agilitat i capacitat d’adaptació. I per a les que encara no havien iniciat el procés, la COVID-19 va suposar, sens dubte, un punt d’inflexió on no hi ha marxa enrere. Avui ja ningú no dubta que el present és digital; i aquesta ha estat la conseqüència positiva de la crisi que hem viscut.

Centrem ara la vista el 2022, un any que presenta no poques incerteses. Entre elles, veure si aconseguim recuperar la normalitat a les cadenes de subministrament global. Quines mesures han engegat des d’HP per sortejar l’escassetat de microxips?
L’inici de la pandèmia va fer que la demanda es disparés gairebé de la nit al dia i no s’ha vist minvada durant els mesos posteriors. Hem treballat per corregir les nostres cadenes de logística i producció per poder fer front a aquesta demanda. En una economia fortament globalitzada, competim cada dia amb la resta de països del món. Treballar en una companyia com HP, present a més de 170 països a nivell mundial, afavoreix les economies d’escala i facilita la recerca constant de solucions i alternatives. La situació d’inventari, però, encara no s’ha resolt i creiem que s’allargarà uns mesos. Es tracta d’un problema crònic perquè molts components (principalment circuits integrats i panells) dels dispositius informàtics es comparteixen entre moltes indústries que tenen un excés de demanda, des de cotxes fins a electrodomèstics de gamma blanca. Ens trobem davant d’un coll d’ampolla, atès que la fabricació està concentrada entre molt pocs fabricants. Tot i això, a HP seguim treballant com fins ara per tenir una oferta adequada i sòlida que respongui a la forta demanda actual del mercat.

“Treballar en una companyia com HP, present a més de 170 països a nivell mundial, afavoreix les economies d’escala i facilita la recerca constant de solucions i alternatives. La situació d’inventari, però, encara no s’ha solucionat i creiem que s’allargarà uns mesos.”

Una altra de les amenaces a la recuperació global és la pressió inflacionista. Hi ha alguna manera d’evitar traslladar l’augment dels preus de l’energia i de les matèries primeres a la butxaca del consumidor?
Es tracta d’una cosa realment complicada, i és que és un tema transversal a totes les indústries, no només al sector tecnològic. Després de superar els moments més greus de la pandèmia, estem davant d’una crisi de preus que fueteja mig món, impactant fins i tot en el preu dels aliments i begudes. Vivim una situació gairebé sense precedents: l’IPC va tancar el 2021 en el 6,5%, el seu nivell més alt en gairebé trenta anys i ara amb el conflicte entre Ucraïna i Rússia, les perspectives no són gaire positives. El sector tecnològic tampoc no és immune a aquest increment de preus. Fa mesos que estem fent front a aquesta situació complicada en què la demanda creix, però la disponibilitat de productes i els costos de la seva fabricació no juguen a favor nostre. És una cosa que estem patint tots, nosaltres i els nostres competidors. Tot i això, sempre intentem buscar mesures perquè aquesta inflació repercuteixi el mínim possible a la butxaca del consumidor.

Els grans avenços tecnològics estan canviant la manera com treballem, aprenem i ens divertim, però també ens exposen cada vegada més als ciberatacs, que han augmentat un 300% des del 2020 (Deusto Formación). Què estem fent malament?
No crec que sigui una qüestió de pensar què fem malament sinó què hem de millorar. En la nova realitat postpandèmia, marcada pel model laboral híbrid, cal replantejar l’estratègia de seguretat que teníem i posar el focus en la seguretat dels punts d’accés, que han esdevingut les portes d’entrada principals per als ciberdelinqüents. De fet, segons l’últim informe Blurred Lines & Blindspots, d’HP Wolf Security, el volum global de ciberatacs ha augmentat un 238% durant la COVID-19, amb els hackers centrats a atacar els treballadors remots. L’informe també revela que els dispositius connectats a Internet haurien rebut 1,5 atacs per minut a tot el món el 2020. Això ha provocat que el 91% dels responsables de TI hagin hagut de dedicar més temps a assegurar els dispositius que ara fa dos anys. Un altre 91% va assenyalar que la seguretat dels dispositius s’ha tornat tan important com la seguretat de la xarxa.
El treball en remot obre noves oportunitats de mobilitat i flexibilitat laboral, però alhora crea noves bretxes i vulnerabilitats als usuaris. Per això, cal un nou model de seguretat que tingui en compte aquesta nova realitat, que apliqui els principis de l’anomenat Zero Trust —accés de mínim privilegi, aïllament, control d’accés obligatori i gestió d’identitats forta—, però també una tecnologia intel·ligent i segura en si mateixa, que no es limiti només a detectar amenaces sinó que en contingui i mitigui l’impacte.

“Cal un nou model de seguretat que tingui en compte la nova realitat [del treball en remot]i que apliqui els principis de l’anomenat Zero Trust.”

D’aquesta pandèmia, deien,“en sortirem millors”, però contra el canvi climàtic no hi ha vacuna. Com podem aconseguir transformar el nostre model productiu cap a un que sigui més sostenible i resilient?
No sé si contra el canvi climàtic hi ha vacuna, però sí que hi ha accions i estratègies que hem d’adoptar de manera urgent. HP fa anys que treballa en aquesta línia amb el propòsit de transformar tot el nostre negoci i impulsar una economia circular, baixa en emissions de carboni. Innovem per buscar noves maneres de generar un impacte positiu en el planeta, les persones i les comunitats on operem. Fa gairebé tres dècades que apostem pel reciclatge de plàstic de cicle tancat a través del programa HP Planet Partners, donant una segona vida als consumibles de tinta i tòner de les impressores i evitant que acabin ocupant espai en mars i oceans. Des del 1991, HP ha reciclat més de 875 milions de cartutxos originals de tinta i tòner i ha incorporat el plàstic reciclat com a matèria primera per fabricar productes duradors i d’alta qualitat. Avui el 82% dels cartutxos de tinta originals HP tenen més d’un 45% de contingut de plàstic postconsum i el 100% dels cartutxos de tòner Originals HP, entre un 5% i un 45%. Pel 2025, l’objectiu de la companyia és reduir l’embalatge de plàstic d’un sol ús en un 75% i utilitzar un 30% de plàstic reciclat post consum en els seus productes.
Però la nostra política de reciclatge va acompanyada d’altres iniciatives igual d’estratègiques en favor d’aquesta cura pel planeta, com són les nostres solucions d’impressió 3D que proporcionen models de producció més sostenibles. Així, per exemple, elimina l´excés de pes i la generació de residus. I, a més, facilita la producció local, tot reduïnt la petjada de carboni pel transport.
També la nostra decidida aposta pel “tot com a servei”, que planteja l’adquisició de tecnologia des del punt de vista d’ús davant del concepte de propietat, és la cirereta de la reformulació interna de processos de disseny, fabricació i servei assumida per la companyia en la transició cap a un model circular. Aquesta fórmula, sota la qual oferirem tot el nostre portafoli durant el 2022, permet que aquesta sostenibilitat posi fre a l’impacte mediambiental i ajudi a salvaguardar el planeta.

 

Parlem ara de la bretxa de gènere i el sostre de vidre. Per què se segueix renunciant al talent femení en funcions de lideratge empresarial? No és un error estratègic garrafal?
Evidentment és un error, però vull ser optimista i pensar que estem en el bon camí cap a una nova situació en què això podria canviar. Perquè si alguna conseqüència positiva té la pandèmia és que ha evidenciat que el món és digital o no serà. Els qui a partir d’ara es decantin per professions més tècniques, lligades a la tecnologia o a l’enginyeria, viuran en primera persona el gran canvi cap a una economia i una societat que, necessàriament, han de ser més digitals i resilients. I aquest desafiament crec que atraurà les noves generacions, independentment del seu sexe.
És cert, però, que, per arribar-hi, hem de cooperar en tots els àmbits (educació, ocupació, salari, lideratge, conciliació, etc.) i assegurar-nos que tenen el seu reflex en mesures i que aquestes es compleixin, donant-los seguiment. El Consell d’Administració d’HP a Espanya, per exemple, el formen un 60% de dones, i n’hi ha gairebé un 50% en el cas del Comitè de Direcció. Fa anys que posem en valor el talent femení en l’organització, mesurem el treball per objectius i posem en marxa mesures de conciliació com l’ajuda per a l’escola bressol o l’ampliació del nombre de dies de permís retribuït per paternitat i maternitat, conscients dels beneficis que aporta el talent femení a l’organització.

“El Consell d’Administració d’HP a Espanya el formen un 60% de dones, i n’hi ha gairebé un 50% en el cas del Comitè de Direcció. Fa anys que posem en valor el talent femení a l’organització.”

Després de quaranta anys treballant a HP. Com valoreu la vostra trajectòria?
He de dir que tots aquests anys de trajectòria professional han estat apassionants. Al llarg de la meva carrera m’ha tocat fer front a nombrosos canvis. Molt afectaven l’organització i les persones i d’altres van ser importants per al negoci, com ara la fusió amb Compaq, la compra d’EDS i, fa aproximadament cinc anys, la separació d’HP i Hewlett Packard en dues companyies independents. També hi he viscut la crisi econòmica que travessem com a país i la pandèmia actual. Però si alguna cosa he après en tots aquests anys a HP és la capacitat per adaptar-me i superar situacions adverses, prenent-les com una oportunitat per aprendre i desenvolupar noves habilitats.
He tingut la sort de treballar en el sector tecnològic, dinàmic i clau en el desenvolupament de la societat, en una companyia excepcional, amb la innovació i la diversitat a l’ADN, envoltada d’un equip extraordinari, amb un enorme talent i valors humans. I comptant, sempre, a més, amb el suport incondicional de la meva família i amics, que han estat l’ancoratge per no defallir i continuar endavant.

Per acabar: què n’espera, del 2022, i quins són els seus reptes professionals de futur.
Espero que tornem a una situació a nivells prepandèmia i que els conflictes que ens aguaiten remetin; que el seny i l’estabilitat mundial tornin a imperar i recuperem la normalitat social i econòmica.
A HP, el nostre objectiu passa per mantenir el nivell de creixement de la companyia, però, sobretot, per continuar generant ocupació, atraient i potenciant el talent dels professionals. I, per descomptat, volem seguir sent fidels al nostre lema: “Desenvolupar tecnologia que millori el dia a dia de les persones”. Per això, la nostra estratègia d’impacte sostenible continuarà sent un dels pilars que marqui la nostra activitat per impulsar un canvi significatiu. El sector tecnològic ha demostrat ser una de les pedres angulars del progrés i l’evolució com a societat i això també implica una responsabilitat: continuar treballant perquè la tecnologia millori realment el nostre món.

Enviar Comentari