Revista d'Anàlisi Plural

Biblioteca Empresarial: Entrevista a Pau Garcia-Milà

0

Ja no hi ha excuses per amagar-se entre els companys a l’hora de presentar un projecte o de parlar davant d’una gran audiència per por al tartamudeig, el nervis i els calfreds. Conegut per iniciar la seva aventura empresarial amb només 17 anys, Pau Garcia-Milà proporciona les claus del bon orador al seu darrer llibre, Eres un gran comunicador (pero aún no lo sabes).

Text: Berta Seijo


Pau Garcia-Milà.
Pau Garcia-Milà.

Què l’ha dut a escriure un llibre com aquest?
Tot va començar arran d’una anècdota personal: vaig assistir a una espècie de fòrum de conferències i vaig comprovar com els únics interessats a comunicar bé eren aquells que volien estudiar periodisme o política. Això em va sorprendre perquè la resta considerava que parlar bé no era decisiu a la seva professió.

I tenien raó?
Crec que no. És molt important que les persones que no es dediquen a la comunicació parlin bé perquè és l’única manera de diferenciar-se i aconseguir allò que es proposen. També és veritat que, dels milers de llibres que hi ha sobre el tema, pocs s’adrecen a aquelles persones que no es dediquen a la comunicació. Per això vaig començar a escriure el meu.

Ser un bon comunicador, quins avantatges li ha aportat a la seva trajectòria?
M’ha permès de complir un somni (participar en programes de ràdio i televisió) sense haver estudiat un grau específic per això.

Per què creu que al nostre país l’oratòria és encara una assignatura pendent?
Crec que la principal causa és com veiem aquí un senyor que parla bé: és un venedor de fum, un comercial. Ho diem en to despectiu. A altres països com el Regne Unit, l’oratòria és una part troncal de l’educació de qualsevol, des dels 4 anys fins que acaba la carrera.

Com és d’important per a un directiu esdevenir un bon comunicador?
Només et diré que, si et fixes en els directius de les millors empreses del món, tots són grans oradors.

Quin és el truc que millor funciona a l’hora d’enfrontar-se a una gran audiència?
Quan parlem en públic sovint ens autoflagel•lem, és a dir, si hi ha quelcom que ens posa nerviosos, encara hi parem més atenció. Jo aconsello que fixem la vista en uns punts segurs: zones que ens aporten tranquil·litat mentre parlem, com ara una columna o algú que ens somrigui o a qui coneguem.

Eres un gran comunicador (pero aún no lo sabes). Pau Garcia-MilàEl Zuckerberg català
És el millor exemple de comunicador persuasiu i eficaç. Pau Garcia-Milà presenta el seu quart llibre després de consolidar-se com a jove empresari d’èxit: Telefònica va comprar l’abril del 2014 eyeOS, la companyia que ell mateix va fundar junt amb Marc Cercós quan encara cap dels dos no havia assolit la majoria d’edat.
Professor associat d’ESADE, ha estat el ponent més jove a les edicions del 2012 i 2014 del World Business Forum. Ara, amb 27 anys, inicia una nova etapa com a cofundador d’IdeaFoster, plataforma on transforma idees en projectes.
Eres un gran comunicador (pero aún no lo sabes).
El arte de hacer llegar las ideas a su destino.

Pàgines: 160
ISBN: 978-84-9735-758-6
Editorial: Amat Editorial

Enviar Comentari